Blog

Redenen om GEEN massage te nemen!

Ik heb in de loop van de tijd veel verschillende redenen gehoord waarom iemand geen massage wil. Al even heb ik in mijn hoofd daar iets over te schrijven.

Omdat ik zelf heb ervaren hoe fijn het is om jezelf te verwennen met een massage, doe ik graag een poging om jouw idee hierover te veranderen.

Wat doet een massage met je?

Een massage is een moment voor jezelf, een moment waarop je aandacht hebt voor je eigen lichaam. Je lichaam heeft na sport of werk behoefte aan herstel, het wil afvalstoffen kwijt en een massage kan dit herstel bespoedigen. Ook heeft je lichaam behoefte aan ontspanning, wat je in het dagelijks leven ook doet, je lichaam moet zich met regelmaat opladen. In de westerse wereld zijn we vaak niet bezig met het luisteren naar ons lijf. Het is makkelijker om pijntjes en kwaaltjes te negeren tot het moment dat dit echt niet meer kan. Dan moeten we naar een dokter of therapeut. Een regelmatige massage kan pijn en kwaaltjes oplossen voordat het een probleem wordt of ervoor zorgen dat deze niet ontstaan.

Vind je een massage te duur?

Ik kan en wil natuurlijk niet in je portemonnee kijken. Weet alleen dat je lichaam nog wel even mee moet gaan! Het kost meer tijd, energie en geld als je probleem met je lichaam krijgt.

Heb je geen tijd voor een massage? Echt? Wat vreemd!

Iedereen moet toch eens in de zes weken zo’n anderhalf uur (uur massage + reistijd en omkleden) voor zichzelf vrij kunnen maken? Of leg je je prioriteiten ergens anders? Ben jij bijvoorbeeld iemand die alleen voor anderen zorgt? Lieve schat, de allerhoogste tijd om eens aan jezelf te denken!

Vind je het een vervelend idee dat een bekend of juist onbekend iemand aan je lijf zit? Of schaam je je voor je lichaam?

Misschien ken je mij wel, van de supermarkt ofzo, en vind je het een raar idee dat ik aan je lijf ga zitten? Of ken je mij niet en vind je het raar dat niet iemand waar je van houdt je aanraakt? Waarom eigenlijk? Ik heb al heel veel verschillende lichamen gezien, in allerlei vormen en maten. In mijn vorige baan bij de politie, tijdens mijn vrijwilligerswerk in ziekenhuizen waar ik zieke en ernstig zieke mensen heb ontmoet en aangeraakt. Tijdens de massage ben ik niet bezig met hoe jouw lichaam er uit ziet. Ik heb wel aandacht voor je nek of je rug of je linkerbeen of je rechtervoet. Ik ben bezig met wat ik voor jouw lichaam en je geest kan doen, zodat het weer kan herstellen en / of ontspannen.

Misschien heb je een bijzonder nare ervaring met fysiek contact? Dan is het bijzonder moeilijk om je weer over te geven aan een lichamelijk contact!

Ik kan alleen maar zeggen: Probeer het! Probeer het eens in de rust van mijn massagekamer, probeer weer vertrouwen te hebben in jezelf, zodat je weer kan gaan genieten van een aanraking. Het ergste wat kan gebeuren is dat je na een half uur of een uur denkt, o nee, dit doe ik niet nog eens.

Durf je niet te ontspannen? Misschien denk je aan dat wat allemaal in je hoofd en lijf is opgesloten en vind je het wel plezierig dat het daar zit? Laat het gaan! Geloof me, dat wat er zit wordt groter als je er niets aan doet!

Tijdens mijn massages gebeuren er verschillende dingen. Veel mensen vallen in slaap, kennelijk hebben zij een groot vertrouwen, veel mensen vallen net niet in slaap en zijn bijzonder ontspannen. Ook gebeurt het dat mensen zeer verdrietig zijn en dat verdriet komt er dan uit. Ook dit is geen enkel probleem, laat het er maar uit, dat zal toch een keer moeten. En hoe fijn is het om dan daarna weer te genieten en bezig te zijn met je eigen lijf wat weer de rust vindt.

En hoe verloopt zo’n massage afspraak?

Je wordt bij mij thuis ontvangen, ik heb op de eerste verdieping een kamer ingericht. Na een gesprek, waarin ik verschillende vragen stel, trek ik mij even terug op de gang. De vragen die ik stel zijn van belang voor een eventuele contra-indicatie, dat wil zeggen, een probleem waar ik tijdens de massage rekening mee moet houden of juist een bepaalde massage niet mag geven op een bepaalde plaats. Nadat je je hebt uitgekleed, je kan je slip aanlaten, ga je, meestal op je buik, op de massagetafel liggen. Ik kom dan terug de kamer in en zal je toe dekken, zodat je het niet koud krijgt.

Omdat we alles hebben besproken, zal ik tijdens de massage niet praten, tenzij dit echt nodig is. De diffuser verspreid een aangename lucht (behalve tijdens de Aroma Touch Massage), staat er zacht muziek aan en kan je je helemaal overgeven aan de massage. Ik nodig je altijd uit om tijdens de massage aan te geven of de massage harder of zachter moet zijn. Na afloop laat ik je nog even lekker liggen en haal ik water voor je. Na een massage is het namelijk van belang om goed te drinken, om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Misschien heb ik met dit bericht iets voor je heb kunnen betekenen, dat zou ik erg fijn vinden! Heb je vragen, neem gerust contact op.

Ik hoop je eens te kunnen ontvangen voor een massage.

Liefs Marleen