Massage en kanker

In 2017 heb ik de training “Massage en kanker” gevolgd, bij de Stichting Voor Jou, waarna ik op 13 januari 2018 mijn certificaat voor deze training mocht ontvangen.

Bij iedere massage opleiding leer je dat kanker een contra indicatie (d.w.z. dan mag er niet gemasseerd worden!) is en iedere keer als ik dat hoorde, hoorde ik ook een protesterende stem in mijn hoofd.

Mijn moeder heeft namelijk kanker gehad en ik heb zelf ervaren hoe fijn het was haar te mogen masseren in de periode dat ze heel erg ziek was. Eerlijk gezegd, ik wist toen niet precies wat ik deed en kon doen, maar ik heb toen wel ervaren hoe fijn het is om iemand die zo ziek is een massage te kunnen geven. Mijn moeder vond het zo fijn om liefdevol te worden aangeraakt.

Dus toen ik na twee jaar opleidingen volgen en masseren de kans kreeg de training “Massage en kanker” te volgen, heb ik deze met beide handen aangegrepen.

Mocht je de diagnose kanker hebben gekregen en wil je graag een afspraak maken voor een massage, dan zal ik je een intakeformulier toesturen. Als je deze invult en vóór de afspraak weer terug stuurt, kan ik mij op een goede manier voorbereiden en je de massage geven die mogelijk is. Je kan zelfs een massage ontvangen tijdens de behandelingen.

Ben te ziek om naar de studio te komen? Neem gerust contact op, dan kunnen we andere afspraken maken!