Over mij

Ik ben voor het eerst gaan masseren toen onze dochter geboren is. Tijdens de zwangerschap heb ik een cursus zwangerschapsyoga gevolgd en bij hetzelfde bedrijf werd ook babymassage aangeboden. Wat vond ik dat heerlijk om te doen!

Het volgende moment dat ik masseerde, was toen mijn moeder ernstig ziek was. In haar laatste maanden merkte ik hoe heerlijk het was om een aanraking te geven en daardoor echt iets te kunnen betekenen.

Op dat moment werkte ik nog bij de politie en had naast mijn gezin en mijn drukke werkzaamheden geen tijd voor andere zaken. Bij de politie heb ik bijna 25 jaar gewerkt in diverse functie’s. In 2012 heb ik besloten te stoppen met werken om mijn aandacht te kunnen geven aan mijn gezin. Maar, met schoolgaande kinderen, heb je dan wel tijd over en ben ik een opleiding Visagie gaan volgen. Na diverse opleidingen en cursussen in Visagie en Haarstyling heb ik de afgelopen jaren met erg veel plezier gewerkt met make-up en haren. Maar ik wilde meer……

Ik heb toen een cursus “Hoofd, nek en schoudermassage” gevolgd. Wow, wat vond ik dat fijn om te doen! Ik ben nu vele diploma’s en certificaten verder en nog steeds blijf ik leren, een goede masseur is nooit uitgeleerd.

Ook ben ik als vrijwilliger actief. Bij de “Stichting Voor Jou” help ik als visagist op verwendagen voor dames met kanker. Daarnaast ben ik namens deze stichting een aantal dagdelen per maand actief als één van de masseurs van het “voetmassageproject” voor oncologie patiënten in het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht. En ik ben als vrijwilliger en bestuurslid actief bij de stichting “Jade Voor Jou”, deze stichting verzorgt massage’s voor ouders die verblijven in Ronald McDonaldhuizen.

Portfolio:

Vanaf 2014 heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder:

  • Diploma Klassieke Massage op 24 juni 2015
  • Diploma Wellness Masseur op 20 november 2015
  • Diploma Anatomie & Fysiologie op 6 juni 2016
  • Certificaat Training Massage en Kanker op 13 januari 2018
  • Diploma Specialist Zwangerschapsmassage op 20 december 2018.
  • Certificaat Dorntechniek en Breussmassage op 30 mei 2019
  • In september 2019 ben ik gestart met “Voetreflex Plus™”, een drie jarige HBO-opleiding voetreflexologie bij Total Health. In juli 2020 heb ik het eerste jaar met goed gevolg afgesloten, in juni 2021 hoop ik het tweede jaar af te sluiten.