Voetreflexologie

Ik neem je mee terug naar het jaar 1997, het jaar waarin ik zwanger was van mijn dochter en ik een cursus zwangerschapsyoga volgde. Op een avond, vertelde ik de juf dat ik altijd last had van koude voeten, “Tja”, zei ze, “je moet wat meer aan je voeten denken.” Ik vond dat hilarisch, meer aan mijn voeten denken, “waar slaat dat nou op”. En ik ging verder…..

Toen ik ging werken als masseur, kon ik er niet meer omheen: Voeten zijn echt super belangrijk! Ik ontdekte de kracht van een voetmassage, zoals bijvoorbeeld alleen al het vasthouden van de voeten bij iemand die heel ziek is, een enorm effect heeft; En het gronden / aarden via de voeten, ik heb geleerd om te gronden voor en tijdens het masseren, als ik dat namelijk niet doe ben ik aan het einde van de dag masseren total-loss. Ook de kracht en werking van energie heb ik tijdens het masseren ontdekt.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met voetreflexologie toen ik de opleiding “Specialist Zwangerschapsmassage” volgde en ik was verkocht, ik word naast masseur ook voetreflexoloog.

Een voetreflexoloog gaat er van uit dat alle organen, zenuwen en klieren in verbinding staan met specifieke gebieden van de voet (of de hand). Door deze gebieden te behandelen ontstaat er in het corresponderende deel van het lichaam een reactie. Voetreflexologie prikkelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam, brengt op een natuurlijke manier genezing en werkt preventief. Een voetreflexbehandeling bestaat uit westerse en Chinese technieken, de westerse technieken op de reflexzones op de voeten en de Chinese technieken op het meridiaan systeem en acupunctuurpunten, de reflexzones en ervaringspunten.

Voetreflexologie is naast acupunctuur, kruiden, voeding en Qi Gong een toepassing van TCM, Traditional Chinese Medicine, Chinese geneeskunde, een natuurlijke manier van genezen. Wist je dat voetreflexologie wordt ingezet in Chinese ziekenhuizen?

Bij klachten kan je denken aan stress, hoofdpijn, klachten op het gebied van de urinewegen, lymfesysteem, immuniteit, spijsvertering, hart en bloedvaten, ademhaling, de wervelkolom, spieren en gewrichten en het hormonale stelsel.

Bij een voetreflexbehandeling kan je, naast een behandeling van de voeten en onderbenen, ook denken aan bijvoorbeeld handmassage, adviezen op het gebied van voeding, leefstijl en het aanleren van het zelf behandelen, er wordt dus gekeken, met een holistische blik, naar de mens in het geheel.

Ik vind het zo bijzonder fijn dat ik met deze manier van werken in aanraking ben gekomen.

Wil jij graag ontdekken wat voetreflexologie voor jou kan betekenen? Dat kan door een ontspannende behandeling van 30 minuten te boeken, een behandeling van 60 minuten of een behandel traject, wat bestaat uit:

*Afspraak 1: een grondige intake en een ontspannende behandeling van 30 minuten

*Afspraak 2: een analytische massage en een ontspannende behandeling van 30 minuten

*Afspraak 3, 4 en verder: behandeling van jouw klachten. Hierover vertel ik je graag meer in een persoonlijk gesprek.

-Een ontspannende voetreflex van 30 minuten kost € 35,-

-Een totale ontspanning in 60 minuten,  met een voetreflex behandeling en een handmassage € 55,-

-Een voetreflexbehandeling van 60 minuten kost € 55,-

-Een voetreflex behandeltraject:  Afspraak 1 € 35,-,  Afspraak 2 € 35,-, je betaalt dus niet voor de intake en de analyse, Afspraak 3 en volgend € 55,- per keer

Ik stel geen diagnose! Daarvoor moet je naar een arts. Voetreflexologie is geen vervanging van reguliere gezondheidszorg.

Enne, ik heb nooit meer koude voeten…..